Balsammetoden? TIPS!?

Då nästan både shampoo, balsam och alla mina diverse hårprodukter börjar ta slut (har inte köpt nytt då jag faktiskt funderat på detta..) så funderar jag på att börja med balsammetoden. Hör så mycket gott om den och egentligen har väl jag verkligen den typiska hårtypen som "behöver" det. Lockigt, frissigt och torrt. Jag kämpar alltid något oändligt med mitt friss. Gör aldrig en tvättning utan att platta håret efteråt (inte för att det måste vara rakt... älskar lockigt hår, men måste platta bort frisset... haha) Då tänker ni: ajabaja, sliter på håret: mer friss!

Ja såklart är det ju. Dock har jag blivit väldigt duktig med allt detta och använder alltid värmeskydd, och jag tvättar håret ca 1 gång i veckan. Ibland kan jag stå ut längre, ibland kortare. Det beror på. (då jag jobbar nattklubb så brukar ju inte håret lukta så mumma efter all rök och skit så jag brukar i regel alltid hålla ut till lördagnatt/söndagmorgon och då gör jag min hårtvätt haha!)

Iallafall, jag har provat balsammetoden en gång tidigare, var väl 15 eller något sådannt, men gjorde det helt fel. Visste inte alls hur man skulle göra så min hårbotten blev sur på mig haha. Grejen är också att då jag har atopi (som gärna visar sig i hårbotten om jag gör något fel med allergier....) så tänker jag att balsammetoden skulle vara bra för mig.. Speciellt tittar jag på lite "snällare" produkter, typ ekoprodukter, veganprodukter.. Känns smart med hela grejen då faktiskt atopi gör att jag i regel inte tål... tvål. Alla sådana där tillsatsgrejer och liknande. Som doktorn uttröck sig: Det värsta för dig är diskmedel. Skulle du dränka dig i diskmedel skulle det varken vara eller se kul ut.

Är det någon av er som kör med balsammetoden? Vad kör ni på för tvätt- respektive vårdbalsam? Värmeskydd? Olja till håret? Jag har såklart kollat på flera listor för vad som är godkänt men där står ju inte vad som egentligen är vård eller tvättbalsam. Tänkte om ni hade några tips till mig. Jag kikar lite på de balsam från "Faith in Nature" som tvättbalsam... Eventuellt vårdbalsam från Burt's bees eller dyl (ser så yummy ut!!!) och hårmasker från "TVÅL"?

Tar jättegärna emot tips. Puss!

(hittade ingen tagg för coconut-balsamet, men taggade en annan doft från samma serie)

Gillar