En skönhetslista

- Inlägg innehåller adlinks -


1. Hur långt tid tar det för dig att göra dig i ordning på morgonen?

- Jag brukar ge mig själv 20-30min iallafall, så jag slipper stressa. (Läs: Så jag kan tappa fokus från vad jag gör genom att fastna i någon youtubevideo eller liknande och ändå hinna sminka mig haha) Håret har jag alltid gjort iordning kvällen innan då vad det gäller att platta eller locka osv, tvättning av hår sker också alltid kvällstid. Dock kan jag sminka mig full face under 10 min då jag måste haha.


2. Och inför en utekväll?

- Egentligen skiljer det sig inte så mycket då, utan att då kanske jag sätter mig och fixar håret också och lyssnar på någon bra musik och avnjuter en cider under tiden eller något. Så då kanske jag ger mig 10-15 min extra jämfört med annars.


3. Vad har du för sminkrutin?

- Först ansiktskräm, sen primer, därefter min bareMinerals Complexion Rescue, concealer, solpuder, contour, blush, ögonbryn, ögonskugga, eyeliner, primer på fransarna, highlight och sist mascara.

4. Hårrutin?

- Jag tvättar håret ca 1 gång i veckan, men oftast blir det var femte/var sjätte dag har jag märkt haha. Då tvättar jag alltid med sulfatfritt shampoo, oftast från Maria Nila men nu använder jag Repair-serien från Moroccan Oil. Därefter brukar jag oftast sätta i en färgbomb från Revlon, därefter balsam från samma serie som shampoot. Jag har håret i en handduk så länge som möjligt, dock måste jag i regel alltid föna håret torrt då det annars alltid är fuktigt till dagen där på. Jag sprayar då i mitt värmeskydd från Maria Nila, och brukar alltid platta håret. Avslutar med lite olja i topparna från antingen Maria Nila eller Moroccan Oil.


5. Ansiktsrutin?

- Hujja, jag gillar inte min ansiktsrutin just nu haha, men den funkar. Jag har just nu en sminkborttagning från Dermalogica som jag inte är speciellt förtjust i, den bästa är Camomille Cleansing Butter från The Body Shop och en annan bra är rengöringsoljan från Bareminerals. Efter jag tagit bort sminket så tvättar jag ansiktet med rengöring från Biotherm. Avslutar med min ansiktskräm från Dermalogica. Jag har haft några tester på en skrubb från Dermalogica som jag verkligen gillar, dock har jag inte haft möjligheten att införskaffa den då det mesta från Dermalogica kostar en aning haha, så det har fått vänta.

6. Om du bara fick använda en sminkprodukt, vad skulle det vara?

- Min Complexion Rescue från bareMinerals, HIMMELRIKET.


7. Vad är din favoritprodukt just nu?

- All time favorite är ju min Complexion Rescue, annars så är jag väldigt förtjust i mitt solpuder Chocolate Soleil från Too faced.


8. Vad önskar du att du var bättre på sminkmässigt?

- Hmm, jag önskar att jag kunde göra lite annorlunda då jag lägger ögonskugga, det går ju att trolla så mycket med ögonformen då, men det blir så lätt att jag lägger precis likadant iallafall.


9. Ändrar du sminket efter årstid?

- Egentligen inte. Jag kör ganska samma samma året runt haha, då jag kör på det jag känner för helt enkelt. Jag använder i regel alltid solpuder och liknande så det är väl möjligtvis att jag använder färre produkter i ansiktet om jag ska vara ute i solen eller så. Annars brukar det inte direkt skilja sig så mycket.

10. Är du ofta osminkad?

- Det är det första som ryker efter att BHn har rykt haha! Det är som sagt bland det första jag gör då jag kommer hem, oavsätt tid på dygn. Är i regel bara sminkad om jag lämnar mitt hem.


11. Berätta om en rolig smink/hår-anekdot.

- Oj… Hmm… Jag vet inte om jag har något roligt… Dock sminkade jag mig då jag gick i ettan/tvåan (jag var alltså ca 7-8 år gammal?) med att ha antingen lila eller blå eyeliner hahahah! Tidigt jag vet, och hur förjävligt det än låter så var det så lite så tanken var att framhäva mina gröna ögon, inte att det skulle synas att jag hade eyeliner. #sminkmedvetenredandå? ;)


12. Vem sminkar sig finast av alla du vet?

- Jaclyn Hill vinner alla dagar i veckan på allt.

13. Ett absolut smink-nej?

- Jag tycker fortfarande det är hemskt med denna contour-trend som blivit, och tjejer som bara tar första bästa (ofta solpuder) som inte matchar deras hudton och kör på, jag ser det allt för ofta och det smärtar att se lite faktiskt haha… Notera att inget fel med solpuder, det har jag själv använt, men tonen måste matcha din hudton, annars blir det njaaaaa...


14. Sminkprodukt du önskar kunde uppfinnas?

- Haha vad svårt, om jag skulle sitta och komma på något kan jag ju lika gärna uppfinna det, haha. Det mesta finns väl i regel idag.


15. Ett hemligt sminktips?

- Hemligt och hemligt. Jag brukar variera i vilken ordning sätter solpuder och contour beroende på vad jag vill åt. Solpuder efter contour för en mjukare look, före om man vill ha mer contour-feeling.

Gillar