Mitt 2016

I januari minns jag att jag kämpade med endometriosen ganska mycket. Jag jobbade på TBS och fick flertalet gånger fara till akuten direkt efter stängning för att få ketogan subkutant pga mina smärtor - men inte ens det gjorde mig helt smärtfri. Men jag fick alltid ha spykalas haha... Ursäkta mig, men jäklarns hur jag mådde efteråt.

Februari månad var väl den värsta månaden hittills. Jag blev sjuk i först magsjuka och influensa samtidigt. Jag hostade och spydde blod, det klickade när jag andades och jag kunde knappt röra mig. Jag misstänkte lunginflammation och jag hade en dubbelsidig sådan, dock vid lungröntgen upptäckte vi att jag hade en spontan pneumothorax som dessutom var en ventil pneumothorax, jag hade farit in själv för röntgen och Niclas skulle plocka upp mig efter jobbet då jag hade räknat ut att jag skulle vara färdig från röntgen, något sådant blev det inte - utan fick då veta när de tagit mig till akuten, att min vänstra lunga var totalkollapsad och att det hade börjat fyllas med luft, och att det var ytterst akut att jag skulle bli opererad för att få ut luften då jag märkte att för varje minut blev jag sämre, tröttare, fick mer hjärtklappning osv. Efter en operation i vaket tillstånd för att sätta in dränaget i lungan, lyckades sköterskorna hitta Niclas på sjukhuset som hade fått sitta och vänta utanför utan att veta vad tusan som hade hänt med mig... i flera timmar. De på IVA fick ringa min mor, några timmar efter förflyttades jag till avdelning 62 och fick ligga där till fredag eftermiddag, jag åkte in måndag kl 16. Jag hade tur, att lungan höll sig och att den verkade återhämta sig bra. I samma vända upptäcktes min skolios och att jag har några skadade revben sedan en skada från förra sommaren. Jag hade även hostat så hårt att jag fått någon förskjutning av mitt bröstben, så benet sticker ut mer nu än innan. Haha, man kan hosta hårt. Men Februari var en TUFF månad för mig.

Mars månad var jag fortfarande helt sjukskriven. Jag började sakta men säker komma tillbaka till att kunna ens klä på mig själv och försökte bara att ta hand om mig själv. Jag upptäckte min allergi mot mjölkprotein och började med soya och havre. Jag fyllde 21, fick plocka bort stygnen, bilade till Stockholm då jag inte fick flyga pga lungan, träffade nyfunnen släkt och jag unnade mig mina IPL-behandlingar.

I April var jag fortfarande sjukskriven. Jag hade fortfarande väldigt ont och var mycket tungandad men jag började bli galet rastlös, så jag tog tag i att måla väggen i köket grått, påbörjade målningen av mitt skåp, lade ned tid på att rensa i garderob och städa. Jag gjorde de två sista IPL-behandlingarna, jag färgade håret mörkt igen och jag började arbeta på Telia.

I Maj så var vi på bröllop, jag hade fortfarande utbildning på jobbet, lade trall på balkongen och byggde ihop utemöblerna, fick inreda lite hörnor på en inredningsbutik och gosade med världens bästa lilla systerdotter. Bilden längst ner till vänster är ett exempel på vad jag sitter och tittar på och försöker förstå och förklara för kunder vaaarje dag sedan denna månad haha.

i Juni så gjorde jag äntligen min laparoskopi för min endometrios. Jag har alltid anat men fick det lite svart på vitt att det ser väldigt dåligt ut, många orostankar har funnit sedan detta och samtidigt som jag är så glad att jag gick igenom detta och nu faktiskt vet, så var jag ändå så ledsen med en del saker som jag fick reda på. Jag fick även veta av läkare i efterhand att han tycker sig se att jag även har adenomyos. Det var som en smäll i nyllet nästan av chock - har jag seriöst gått omkring med adenomyos, och ändå orkar pusha på mig själv som jag gör? My god! Jag och honey beställde "fight endo"-armband, där överskottet går till rätt saker.

I Juli köpte jag äntligen min älskade kamera, åkte till m & k's stuga, råkade slå en målarburk så jag skadade några nerver och en sena i högra handen (jag har fortfarande smärtor i denna förbaskade hand haha) och jag skrattade åt hur min mage stod ut och var svullen vid op-såret, den var ju helt sne!

I Augusti köpte jag och honey ny soffa, jag nördade Game of Thrones, fick vara med om några vändor till akuten med min älskade lilla mormor och hade födelsedags- och avskedsfest för världens bästa vän som tog sitt pick och pack till USA.

September var en månad som bara medförde lugn. Jag försökte lägga ned energi på mig själv helt enkelt. Jag gjorde min femte tatuering, vilket är tillägnad min älskade mormor - hennes namn i hennes egen handstil.

Oktober var inte helt olikt September för min del. Jag tog en tur ut till stugan på sandön, och myste mest haha. Unnade mig lite grejer jag velat ha helt enkelt.

I November flyttade vi in till nya huset på jobbet, jag hade äntligen gjort klart skåpet efter hur jag verkligen ville ha det, unnade oss en middag på CG's och jag drog ut en visdomstand...

I December fick jag äntligen upp mormors gamla lampa i köket, hade mysiga Harry Potter-kvällar hemma, käkade god mat, jag såg på streams och bakade, gjorde ett pepparkakshus, fick upp ögonen för spikmattor och jag unnade mig äntligen två små goingar från Michael Kors.

Gillar