Om att ta tag i sina betyg

Hej på er! Jag har haft en rejäl svacka på 2 veckor nu haha. Först av allt så hamnade jag i ett nytt skov vilket gjorde mig väldigt dålig rent allmänt. Jag fick feber och fruktansvärt ont och jag sov väldigt dåligt. Däremot klarade jag första delprovet och det fick faktiskt väldigt bra! Hade jag sagt till mig själv för något år sedan att jag skulle sitta och läsa fortsättningskurser i matte och få bra betyg på proven hade jag skrattat och undrat om jag hade slagit i huvudet.

Det är en sådan fantastisk känsla att bara ta tag i de sakerna som tynger en. Jag har alltid haft en otroligt stor ångest kring matte men jag tror att det handlade om att jag behövde hitta mitt eget sätt. Jag hade sådan press i skolan och jag kände mig dum som inte förstod - samtidigt som jag fick korkade kommentarer som ökade på min känsla ytterligare. Då hamnade jag till slut i ett mindset som direkt sa åt mig att jag bara inte kan, det är ingen idé. Jag hade bevisligen inte rätt sätt att tänka själv, men jag hade inte heller det rätta stödet.

Idag sitter jag och läser mina kurser helt själv, utan lärarledda lektioner eller någon jag egentligen kan fråga. Visst, jag kan fråga om jag vill men jag gör det inte haha, utan jag kör på hemma vid köksbordet eller i soffan. Mitt bästa tips till er som vill ta tag i matten igen? Kika i böckerna först, försök se vad det står att du ska göra. Sedan youtube. Youtube, youtube, youtube. Finns så sjukt grymma videor där. Då det här sättet har jag gått från att inte klarat mina mattekurser över huvud taget till att idag ha B i kurserna. Nyckeln är att ändra dig egen uppfattning och inställning om dig själv. Du kan allt som du vill, så är det bara.

Jag vet själv vilken ångest det är att gå runt och känna att man inte är färdig och att betygen ligger en i fatet sedan flera år tillbaka. Om jag kan inspirera en enda person till att ta tag i det så skulle jag bli så glad. Jag känner verkligen själv hur jag investerar i mig själv och mitt självförtroende idag är så sjukt mycket bättre än innan även om det låter så svamligt. Jag har alltid vetat att jag inte är korkad, men de där bokstäverna på pappret påverkar en så sjukt mycket tyvärr. Jag har mått skit för att de inte har avspeglat min egentliga förmåga.

Just nu lider jag av en sådan sjuk motivationsbrist haha. Men ändå sitter jag här. När inlägget är publicerat kör jag några sidor till, några videor till. Det här är ju trots allt min egen framtid och den värdesätter jag högst av allt. Jag skulle kunna skriva mer om detta om det är någon som är nyfiken eller intresserad - eller vill ha tips. Bara att skriva till mig då så ska vi se hur jag kan hjälpa till.

Kram!

Gillar